Attest Animator in het Jeugdwerk

Attest Animator in het Jeugdwerk

Animatoren die een attest animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk hebben, verhogen de kwaliteit van de stedelijke vakantiewerking. Daarom stimuleren we jongeren om een attest in het jeugdwerk te behalen én om zich als geattesteerde animator in te zetten op de stedelijke vakantiewerking.

Hoeveel krijg je terug?

 1. Je volgde een cursus en je doet ook je stage bij 1 van de stedelijke vakantiewerkingen en je slaagt hiervoor?
  Proficiat! We betalen je de totale kostprijs van je deelname aan de cursussen terug.
 2. Je hebt je attest al behaald bij een andere organisatie maar wil je toch inzetten tijdens de stedelijke vakantiewerkingen?
  Welkom! We betalen je de helft van de totale kostprijs van de inschrijving terug.

Verschillende attesten

 • Animator
  De vorming tot animator is een samenhangend geheel en heeft tot doel kandidaten te vormen in het begeleiden en animeren van kinderen en jongeren in het jeugdwerk. In het vormingsproces wordt gewerkt aan inzichten, houdingen en vaardigheden. Het bevat een theoretisch gedeelte (deelname aan een erkende cursus van 60u) en een praktisch gedeelte (stage van 60u).
 • Hoofdanimator
  De vorming tot hoofdanimator is een samenhangend geheel en heeft tot doel zich te vervolmaken in het begeleiden en animeren van kinderen en jongeren in het jeugdwerk of het opnemen van verantwoordelijkheden binnen een begeleidingsteam. In het vormingsproces wordt gewerkt aan inzichten, houdingen en vaardigheden. Het bevat een theoretisch gedeelte (deelname aan een erkende cursus van 30u) en een praktisch gedeelte (stage van 30u).
 • Instructeur
  De vorming is een samenhangend geheel en heeft tot doel een verantwoordelijkheid op te nemen in het vormingsproces van jeugdwerkverantwoordelijken. In het vormingsproces wordt gewerkt aan inzichten en vaardigheden in groepsdynamische processen, in communicatievaardigheden en in conflicthantering. Het bevat een theoretisch gedeelte (deelname aan een erkende cursus van 30u) en een praktisch gedeelte (stage van 60u).
BijlageGrootte
PDF-pictogram Reglement animator in het jeugdwerk98.87 KB

Vraag hier je terugbetaling aan

aanvraag