Attest Animator in het Jeugdwerk

Animatoren die een attest animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk hebben, verhogen de kwaliteit van de stedelijke vakantiewerking. Daarom stimuleren we jongeren om een attest in het jeugdwerk te behalen én om zich als geattesteerde animator in te zetten op de stedelijke vakantiewerking.

Waarom een cursus volgen?

 1. Je leert alles over animator zijn van A tot Z en kunt zo kinderen een nóg leukere vakantie bezorgen
 2. Je krijgt een grotere vrijwilligersvergoeding als je een animator-attest hebt
 3. Je maakt meer kans om jobstudent te worden
 4. Stad Roeselare betaalt je cursus terug onder bepaalde voorwaarden

Zonder twijfel één van de beste ervaringen uit mijn leven. Gedurende de cursus word je enorm veel aangeleerd en bovendien maak je enorm veel vrienden. Ik zou er alles aan doen om dit opnieuw te beleven.
- Tine

Een onvergetelijk kamp waar je zowel veel leert, als veel vrienden maakt.
- Gianni

Verschillende attesten

 • Animator

Een animatorcursus kan in één week of in meerdere delen plaatsvinden. Het doel van de cursus is om kandidaten te vormen in het begeleiden en animeren van kinderen en jongeren in het jeugdwerk. Je wordt klaargestoomd om na de cursus een succesvolle stage af te ronden. Deze stage kan je onder andere volgen bij onze stedelijke vakantiewerking (op de kampen of op onze speelpleinwerking) Nadien wordt nog éénmalig een positief evaluatiemoment georganiseerd waarbij het afgelopen traject wordt geëvalueerd. Ten slotte krijg je het attest van animator in het jeugdwerk!

 • Hoofdanimator

Wil je blijven groeien en ben je helemaal klaar voor een volgende stap? In de cursus hoofdanimator leer je een team ondersteunen en evalueren, communiceren met ouders, omgaan met moeilijkheden en onverwachte situaties, alsook word je kritische blik aangescherpt. De vorming hoofdanimator wordt afgerond met een stage bij een erkende stageplaats. Ten slotte krijg je het attest van hoofdanimator in het jeugdwerk!

 • Instructeur

Wens je alle theoretische en praktische ervaring door te geven? Dan kan je een vorming tot instructeur volgen. In de cursus leer je handige methodieken om vormingen te begeleiden en onbevreesd voor groepen en jongeren te spreken, ook je eigen leerproces wordt opgevolgd. Na een succesvolle stage bij een erkende stageplaats, krijg je officieel het attest instructeur in het jeugdwerk!

Hoe behaal je een attest?

 1. Je registreert je bij mijn kadervorming en maakt een KAVO-ID aan
 2. Je schrijft je in voor een cursus van 50 uur bij een erkende vereniging
 3. Je loopt een stage van 50 uur bij een erkende stageplaats

Overzicht cursusaanbieders

Doorheen het jaar kunnen jongeren bij verschillende organisaties terecht om een attest animator, hoofdanimator of instructeur te behalen.

Wens je te worden opgenomen in bovenstaande lijst, neem dan contact op met: zapperrsl@gmail.com. Ontdek hier een overzicht van alle erkende verenigingen die kadervorming aanbieden.

Stageplaatsen

 • Animator bij Zapper

Zapper bundelt het volledige vakantieaanbod van de Stad Roeselare. De stad organiseert de Speelpleinwerking Speelodroom, Speelpleinwerking in de buurt, Speelpleinwerking Babbeloe, Kampen.

 • Animator bij andere organisaties

Verschillende organisaties zijn voor de vakantie(s) op zoek naar animatoren om werkingen te helpen sturen en of kampen/activiteiten te begeleiden. Hier vind je een overzicht kampaanbieders in Roeselare.

Hoeveel krijg je terug?

 1. Je volgde een cursus en je doet ook je stage bij 1 van de stedelijke vakantiewerkingen (Zapper) en je slaagt hiervoor?
  Proficiat! We betalen je de totale kostprijs van je deelname aan de cursussen terug.
 2. Je hebt je attest al behaald bij een andere organisatie, maar wil je toch inzetten tijdens de stedelijke vakantiewerkingen?
  Welkom! We betalen je de helft van de totale kostprijs van de inschrijving terug.

Vraag hier je terugbetaling aan

aanvraag