Stadsdichter 2017

De eerste stadsdichter van Roeselare

Eind 2016 organiseerde stad Roeselare voor de eerste keer een gedichtenwedstrijd voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.
Daarmee kon de winnaar de titel van stadsdichter RSL 2017 in de wacht slepen. Het thema voor de gedichten was 'Mijn stad'.

De vakkundige jury bestond uit:

  • Bart Cafmeyer (Regisseur / acteur / verteller / docent drama, toneel, presentatietechnieken. Maakte reeds tal van tekst -en poëzieprogramma's die hij in Vlaanderen maar ook ver daarbuiten speelde)
  • Karolien Verscheure (Woordleerkracht STAP / lesgeefster improvisatie, dans, social media en film / regisseur 'Engels Toneel' Barnum / presentatrice filmfestival MOOOV)
  • Deniza Miftari (Gedichtenschrijfster, voorzitster overkoepelende studentenraad VIVES, bestuurslid bij Jeugdraad Roeselare)

De winnaar

Kayla Delcroix en Twenco Margodt uit MPIGO Sterrebos werden verkozen tot winnaar met hun gedicht 'Mijn Stad, Mijn Trots'

Als slotstuk van het schooljaar 2016-2017 werd het winnende gedicht op de muur van het Spillebad geschilderd door graffiti-artiest Mr. Leenknecht.

Lichtprojecties op het stadhuis

Op 28 januari 2017 bracht cultureel ambassadeur Alexander Stragier de gedichten op artistieke manier tot leven. De top 3 werd met een lichtprojectie op de gevel van het stadhuis afgebeeld.

Kayla Delcroix en Twenco Margodt - Mijn Stad, Mijn Trots

Julia Dora Debrabander en Charlize Van Moerkerke - Droom

Janis Quaghebeur - Droom

De winnaars (Kayla Delcroix en Twenco Margodt, vooraan) poseren met de jury (Bart Cafmeyer, Deniza Miftari en Karolien Verscheure).
Stadsdichter 2017
Stadsdichter 2017
Stadsdichter 2017
Stadsdichter 2017
Stadsdichter 2017
Stadsdichter 2017
Stadsdichter 2017