Podcasts voor jongeren

Podcasts voor jongeren

Wat is podcasting?

Een podcast is een audiobestand dat je kan beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Heel handig: je luistert waar en wanneer je ook maar wil naar nieuws, entertainment of persoonlijke verhalen. Podcasts zijn vaak opnames die niet via de radio te horen zijn en die specifiek gemaakt zijn om on-demand, wanneer jij het wil, te beluisteren.

Roeselize.me

De Roeselize.me podcast is de eerste stadspodcast van Vlaanderen. Elke maand is er een aflevering over markante figuren of nieuwsfeiten van de stad Roeselare. Je kan de podcast beluisteren op deze website, via iTunes op je smartphone, via TuneIn of PocketCasts en SoundCloud.

Ketnet

De succesvolle reeks Nachtwacht krijgt na twee bioscoopfilms nu ook een vervolg in de vorm van luisterverhalen. De luisterverhalen zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcast (iTunes), Google Podcasts, ketnet.be en in de Ketnet-app. Ketnetters kunnen op ketnet.be en in de Ketnet-app ook een geanimeerde versie van de luisterverhalen terugvinden.

Studio Brussel

Studio Brussel maakte onder andere interessante podcasts over belangrijke muziekzalen in België, zoals 25 jaar Fuse en 40 jaar AB. In coronatijden lanceerde Studio Brussel Rendez-vous: een nostalgische podcastreeks met integrale afleveringen uit het rijke radioverleden van Studio Brussel. De Lieve Lust, De Afrekening van 16 mei 1996, Studio Kafka, Brussel Midi, French Quiz, ... Het kan allemaal.

In De Popcast van de Week laat Stijn Van de Voorde z’n licht schijnen over het popnieuws, elke week met een andere gast. Je kan luisteren naar de podcast in de Studio Brussel-app of op jouw favoriet podcastplatform:

Het podcastaanbod van Studio Brussel.

MNM

MNM biedt enkele podcasts aan die sterk aanleunen bij de leefwereld van jongeren. Zo beantwoordt Seksuolotte alle vragen over liefde, relaties, seks en vriendschap in de Doe ik het goed?-podcast.

Het podcastaanbod van MNM.

Podcasts voor jongeren
Podcasts voor jongeren
Podcasts voor jongeren
Podcasts voor jongeren