De Waterdam

Het woon- en verzorgingstehuis ‘De Waterdam’ verbouwde en legde daarbij hun binnentuin volledig opnieuw aan tot een energetische tuin. Deze tuin is open voor het publiek. Hierdoor is er leven in de brouwerij en dat is fijn voor de bewoners van De Waterdam. Helaas keek de gezellige binnentuin uit op een grote kale muur en daarvoor werkte de stad samen met het WZC en AZ Delta (de eigenaar van de muur).

We werkten samen met The Crystel Ship - Bjorn Vanpoucke om met een participatiegroep van bewoners van De Waterdam en buurtbewoners een artiest te selecteren en wensen door te geven. Zo liet de groep de abstracte streetart liever links liggen en kozen ze voor iets figuratief met bij voorkeur elementen uit de natuur.

Begin maart 2020, op de valreep, net voor de eerste lockdown, namen de artiesten ‘ThelmoMiel’ hun intrek in een leegstaande zijvleugel van het WZC en gingen ze een week aan de slag. Met dit als resultaat. Passeer zeker eens langs de binnentuin, bewonder het werk en zwaai intussen eens naar de mensen van De Waterdam.

De Waterdam
De Waterdam