3D-kunstwerk

3D-kunstwerk3D-kunstwerk3D-kunstwerk3D-kunstwerk3D-kunstwerk

Het project

We wisten 3D-kunstenaar Leon Keer te strikken voor een gigantisch kleurrijk werk op de Grote Markt. In 2017 kon je daar een tekening van 5 op 20 meter bewonderen. De creatie doet je in de keuken wanen, met een grote wasbak met daarin een kind en een kleine trap ernaartoe. Het kunstwerk leent zich perfect voor selfies en interactie met de bewonderaars.

Leon Keer

Leon Keer is een Nederlandse pop-surrealistische kunstenaar. Hij heeft werk op doek, maar is ook bezig met het maken van schilderingen op straten en muren in de hele wereld. Keer schildert meestal eigentijdse thema's, zoals de huidige milieuproblematiek, en wil daarmee vragen oproepen over de leefbaarheid van onze wereld.

Zijn werk voor grote reclameprojecten leerde hem schilderen op allerlei ondergronden. Hij voerde al opdrachten uit in Nederland, Duitsland, België en Australië. Dankzij zijn uitgebreide materiaalkennis kon hij experimenteren met verschillende technieken. Hij gebruikt meestal een rijke schakering aan materialen, variërend van acrylverf tot lijmsoorten, oplosmiddelen en primers. In zijn werk is hij zich continu bewust van het mooie versus het lelijke, hij verbeeldt en vergroot dit contrast, dat hij ziet als metafoor voor elk mensenleven. Ruimtelijk inzicht en fantasie nemen de vormen en kleuren mee naar een dromerige omgeving en sfeer.​

www.leonkeer.com

Heb je een leuke foto/selfie van het kunstwerk?

Stuur die gerust door!