3D-kunstwerk

3D-kunstwerk3D-kunstwerk3D-kunstwerk3D-kunstwerk3D-kunstwerk

Het project

We wisten 3D-kunstenaar Leon Keer te strikken voor een gigantisch kleurrijk werk op de Grote Markt. Sinds mei 2017 kun je daar een tekening van 5 op 20 meter bewonderen. De creatie doet je in de keuken wanen, met een grote wasbak met daarin een kind en een kleine trap ernaartoe. Het kunstwerk leent zich perfect voor selfies en interactie met de bewonderaars.

Leon Keer

Leon Keer is een Nederlandse pop-surrealistische kunstenaar. Hij heeft werk op doek, maar is ook bezig met het maken van anamorfe schilderingen op straten en muren in de hele wereld. Keer schildert meestal eigentijdse thema's, zoals de huidige omstandigheden van het milieu, en roept hiermee vragen op over de leefbaarheid in deze wereld.

Leon Keer leerde schilderen in de praktijk van het ontwerpen en uitvoeren van grote reclamemuurschilderingen. Zijn schilderijen zijn gemaakt met acrylverf en gemengde technieken. Veelal op doek, maar ook op andere dragers. Hij voerde opdrachten uit in Nederland, Duitsland, België en Australië. De materialenkennis, die hij kreeg door het schilderen op allerhande ondergronden voor zijn opdrachtgevers, leidde tot zijn interesse voor het experimenteren met materialen en technieken.

Leon Keer werkt in gemengde techniek. Hij gebruikt meestal een rijke schakering aan materialen, variërend van acrylverf tot lijmsoorten, oplosmiddelen, en primers. In zijn werk is hij zich continu bewust van het mooi versus het lelijk, hij verbeeldt en vergroot dit contrast, dat hij ziet als metafoor voor elk mensenleven. Ruimtelijk inzicht en fantasie nemen de vormen en kleuren mee naar een dromerige omgeving en sfeer.​

www.leonkeer.com

Locatie

Je vindt het kunstwerk op de Grote Markt.

Heb je een leuke foto/selfie van het kunstwerk?

Stuur die gerust door!