Zomerplan kampen 2020

Zomerplan kampen 2020

Richtlijnen om jeugdkampen te organiseren in de zomer van 2020

Het document bevat de kern van de richtlijnen die gelden voor jeugdaanbod in coronatijden. Hoe je deze regels omzet voor jouw werking, lees je in het zomerplan.

De Nationale Veiligheidsraad en de GEES keurden officiële protocollen goed. De ‘generieke richtlijnen georganiseerd jeugdaanbod in de zomer voor lokale besturen’ en de bijhorende draaiboeken zijn een vertaling op maat van organisatoren. We zorgen er samen voor dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren ten volle kunnen genieten van recht op spel, ontmoeting en jong zijn.

Vertrek altijd vanuit de kinderen en jongeren en ga met gezond verstand om met de basisregels.
Bewaar de kern van jeugdwerk en recreatief jeugdaanbod: kinderen en jongeren centraal, groepsgericht, speels, creatief, experimenteel, avontuurlijk, participatief en nog zoveel meer.
Maak er een straffe jeugdzomer van en geniet!

Pictogrammen

Vanuit de jeugdwerkregels voor de zomer van 2020 zijn een aantal pictogrammen ontwikkeld die je kan inzetten in je eigen communicatie, op je kamp- of vakantielocatie of activiteit.
Ze zijn er, speciaal voor jou, ouders, kinderen en jongeren en andere betrokken partijen. Gebruik ze dus naar hartenlust.