Natour4Kids

Ontdek tijdens het Roeselaarse Natourcriterium gratis het Museum van de Wielersport.

Ontdek tijdens het Roeselaarse Natourcriterium gratis het Museum van de Wielersport, oefen je skills op het fietsbehendigheidsparcours en test je goede benen op het officiële parcours!

Wie volgt Yves Lampaert op als winnaar tijdens het 13e Dovy Natourcriterium in Roeselare? Op dinsdag 25 juli kan je opnieuw tourvedettes aanmoedigen in de centrumstraten van Roeselare. Wist je trouwens dat het parcours ook dit jaar langs KOERS loopt? Het Museum van de Wielersport maakt er die dag dan ook een heuse wielerhoogdag van met tal van activiteiten.

Vijf redenen om af te komen.

> REDEN 1: BEZOEK KOERS GRATIS

Bezoek het Museum van de Wielersport gratis tijdens deze Roeselaarse wielerhoogdag! Het museum is dinsdag 25 juli doorlopend van 10 uur tot 17 uur open. Jonge wielerfans kunnen zich bovendien uitleven met de gratis Schatten van Vlieg-zomerzoektocht. Vraag ernaar aan de balie van het museum.

> REDEN 2: OEFEN JE FIETSBEHENDIGHEID

Kinderen tot 12 jaar kunnen in de namiddag met hun (groot)ouders terecht op het Polenplein, dat KOERS omtovert tot één groot fietsbehendigheidsparcours. Onder professionele begeleiding krijgen de jonge renners-in-wording de kans om hun skills te oefenen op het uitdagende parcours van de Vlaamse Wielerschool.
Breng je eigen fiets en fietshelm mee!

> REDEN 3: TEST JE GOEDE BENEN OP HET PARCOURS

Na een opwarming op het behendigheidsparcours is het tijd voor het serieuze werk. In de vooravond kunnen jonge renners een toer op het officiële parcours rijden. Start wordt voorzien aan KOERS, eindmeet ligt aan... uiteraard, de officiële finishlijn.
Afspraak aan KOERS met je eigen fiets en fietshelm.

> REDEN 4: GENIET VAN BEVOORRADING IN KOERSKAFFEE

Van al dat fietsen, slalommen en manoeuvreren een gezonde appetijt gekregen? Geen koers zonder bevoorrading! Kleine en grote hongertjes kunnen gestild worden in het KOERSkaffee. Een lekkere spaghetti, een gezond slaatje of misschien wel een heerlijk rijsttaartje voor de zoetekauwen? Het KOERSkaffee is vanaf 10u doorlopend open.

> REDEN 5: BELEEF DE KOERS IN EIGEN STAD

Vanaf 16u is het koers in eigen stad! Het criterium hoort thuis in de reeks natourcriteriums die traditioneel in de eerste week na de Ronde van Frankrijk gehouden worden in België en Nederland. De organisatie ligt in handen van de vzw Roeselare Koerst. De toegang is gratis. Meer info, parcours en programmatie via Natour Roeselare. Allen daarheen!

Natour4Kids
Natour4Kids