Kunstige trappen

Het project

Lies & Astrid kwamen met het voorstel om de grijze trappen aan de Kleine Bassin onder handen te nemen. Geïnspireerd door de waterpartijen in de directe omgeving kozen ze resoluut voor het thema "zee".​

Astrid Verplancke & Lies Casier

Astrid Verplancke studeerde illustratie aan het KASK in Gent. Van ondermeer Carll Cneut, Kaatje Vermeire en Nicolas Marichal leerde ze de kneepjes van het vak. Haar poëtische verbeelding zet ze om in expressieve, pasteuze prenten. Met veel verf, ruwe penseelstreken en ongeslepen potloden werkt Astrid aan beelden die een grote gevoelsmatigheid in zich hebben. Een jonge illustratrice vol creatief geweld.

Lies Casier studeerde schilderkunst aan het KASK in Gent. Ze werkt op grote formaten met olieverf. De treinlandschappen die voorbij glijden vormen voor haar een bron van inspiratie. In zachte nuances binnen haar kleurenpalet schildert ze desolate landschappen met subtiele potloodtoetsen.

Beiden hebben ze een voorliefde voor de brute en directe manier van tekenen of schilderen. Maar ook hun kleurenpallet sluit sterk bij elkaar aan.

http://cargocollective.com/Astridverplancke

Locatie

Kunstige trappen
Kunstige trappen

Zelf een leuk idee?

Stel je project voor